Udarne vijesti

Uskoro pomorski međugradski linijski saobraćaj u Boki

U Opštini Tivat juče je održan sastanak između predstavnika bokeljskih opština, Ministarstva kapitalnih investicija i holandske kompanije Damen, na temu mogućnosti organizovanja pomorskog međugradskog linijskog prevoza u Bokokotorskom zalivu.

Prezentaciju potencijalnog projekta održao je Peter Robert, direktor za razvoj novih biznisa u kompaniji Damen, a sastanku je prisustvovao i Ambasador Kraljevine Holandije za Srbiju i Crnu Goru, Nj.E. Joost Reintjes. Iz Ministarstva kapitalnih investicija sastanku su prisustvovali ministar Mladen Bojanić i državni sekretar Zoran Radunović, dok su ispred bokeljskih opština bili prisutni predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i potpredsjednik opštine Vladimir Arsić, predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, kao i potpredsjednik opštine Kotor Siniša Kovačević.

Državnim i lokalnim zvaničnicima tom prilikom predstavljeni su rezultati studije, izrađene u prethodnom periodu, o prednostima i isplativosti ovakvog projekta u Boki, a raspravljano je i o postojećim infrastrukturnim i zakonskim ograničenjima u toj oblasti, te o mogućim načinima prevazilaženja tih ograničenja. Nakon razmjene stavova, dogovoreno je da se razgovori o ovom projektu između sve tri strane nastave u narednom periodu.

Pored prezentacije, na radnom stolu su se našle i druge teme, poput postojećih problema u saobraćajnoj infrastrukturi na primorju, zakonskih regulativa u pojasu morskog dobra i planiranih kapitalnih projekata na području Boke u narednom periodu.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

CG fabrike vode pred gašenjem, razlog je nevjerovatan

Predstavnici fabrika za flaširanje vode uputili su dopise ministarstvima poljoprivrede i finansija i Privrednoj komori …