Udarne vijesti

NPCG: Pokrenuto rješavanje hidrološkog problema Biogradskog jezera

Predstavnici JPNPCG organizovali su danas u Upravnoj zgradi u Podgorici sastanak sa predstavnicima Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma u vezi sa rješavanjem hidroloških problema u slivu Biogradskog jezera.
Od strane predstavnika resornog Ministarstva, a u kontekstu najnovijih dešavanja u vezi sa Biogradskim jezerom, predstavljen je Projekat rehabilitacije jezera, a koji se finansira iz IPA Programa.
Projekat je započeo u februaru 2021.godine i predviđeno je da traje tri godine. Konkretno, a vezano za rehabilitaciju Biogradskog jezera, u toku je realizacija prve faze iz oblasti zaštite prirode, a sprovodi ga međunarodna konsultantska grupa COWI. Naručilac projekta je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.
U ovoj fazi realizacije angažovana su čeitiri lokalna eksperta koji sačinjavaju multidisciplinarni tim koji će raditi na rješavanju problema smanjena nivoa Biogradskog jezera.
Od strane JPNPCG iskazano je zadovoljstvo što je država prepoznala ovaj problem i kroz ovaj Projekat se aktivno angažovala na njegovom rješavanju. Ono što je jako važno da će već od početka iduće sedmice konsultanti uz logističku podršku zaposlenih u NP Biogradska gora intenzivirati rad na terenu.
Sastanku je prisustvovala Dina Skarep u svojstvu konsultanta ministarstva i mr Vladan Dubljević izabrani konsultant ispred COWI-ja.
Ispred JPNPCG sastanku su prisustvovali direktorica Jelena Kljajević sa saradnicima dr Aleksandrom Mijovićem i dr Veselinom Luburićem.
PR Služba

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

CG fabrike vode pred gašenjem, razlog je nevjerovatan

Predstavnici fabrika za flaširanje vode uputili su dopise ministarstvima poljoprivrede i finansija i Privrednoj komori …