Udarne vijesti

Važna posjeta ministarke Srzentić Sloveniji

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, predvodiće crnogorsku delegaciju koja će boraviti u Ljubljani, u zvaničnoj posjeti Sloveniji, od sjuta do 4. novembra, a to će biti prilika za razmjenu mišljenja i iskustava u vezi sa prioritetnim aktivnostima dvije zemlje, posebno u oblasti digitalizacije i reforme javne uprave.

Podsjećamo da je ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker pozvao ministarku Srzentić da posjeti Sloveniju i razgovara sa partnerima u Vladi.

Imajući u vidu dobru saradnju sa resornim institucijama Vlade Republike Slovenije, ministarka Srzentić će se susresti sa Boštjanom Koritnikom, ministrom javne uprave, Zdravkom Počivalšekom, ministrom ekonomskog razvoja i tehnologije, Vaskom Simonitijem, ministrom kulture i Mark Borisom Andrijaničem, ministrom bez portfelja zaduženim za digitalnu transformaciju.

Takođe, imajući u vidu značaj Privredne komore i Digitalne koalicije u Sloveniji, ministarka Srzentić će se susresti sa Nenadom Šutanovcem, predsjednikom Privredne komore Slovenije i Igorom Zorkom, predsjednikom upravnog odbora slovenačke Digitalne koalicije. Pored toga, ministarka će imati sastanke sa crnogorskim studentima i počasnim konzulom Crne Gore u Sloveniji Vojom Kovačem.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija je u fazi izrade niza strateških dokumenata, a prije svega Strategije reforme javne uprave, Strategije digitalne transformacije, Strategije saradnje sa NVO, Strategije informacione bezbjednosti, kao i niza pravih akata iz svoje nadležnosti. Planirani sastanci će biti prilika za razmjenu mišljenja u vezi sa prioritetnim aktivnostima dvije zemlje, unapređenjem bilateralne saradnje iz pomenutih resora, ali prilika da se razgovara na temu evropskih integracija u oblastima reforme javne uprave, digitalizacije i sl.

Razgovaraće se i na temu medija i medijske pismenosti, upravljanja javnim servisom, ali i o planovima za digitalnu transformaciju i upravljanje digitalnom transformacijom kroz vrijeme i razvoju eUsluga, gdje će iskustva Slovenije biti od izuzetne koristi.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …