Udarne vijesti

BIĆE ISTRAGE: Put Jezerine –Lubnice koštaće 21 milion više

Put Jezerine –Lubnice koštaće 21 milion više nego što je planirano, ili ukupno 55 miliona eura kazao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić i dodao da će to biti predmet pažnje nadležnih organa. Vlada je nedavno opredijelila 7,5 miliona eura kako bi se radovi na putu priveli kraju.

Bojanić je učestvovao na jednodnevnoj Stručno-naučnoj konferenciji na temu “Osnovni resursi Opštine Kolašin-Intezivni integralni razvojni pristup”, koju je organizovala Opština Kolašin.

Do prije nekoliko godina,kada je dominirala druga ekonomska škola, bilo je jeres predstaviti opštinu kao preduzetnika, ta „privilegija“ bila je prepuštena jedino privatnom sektoru,kazao je Bojanić. Istakao je da mu je drago da se ta klima mijenja.

On se potom osvrnuo na odnos ekonomije i ekologije koji nikako ne smije biti zanemarljiv.

„Sa industrijskom revolucijom krenulo je ugrožavanje prirode, a broj zagađivača je u kontinuitetu rastao, ali i njihova obaveza da nadoknade pričinjenu štetu. Takva je situacija i u Crnoj Gori. Ministarstvo kapitalnih investicija sa svojim osnovnim djelatnostima vezanim za saobraćaj, energetiku, rudarstvo koje na ovaj ili onaj način ugrožavaju životnu sredinu, ima obavezu da nađe balans jer ekonomskog razvoja nema bez razvoja pomenutih privrednih grana. S druge strane jedino održivi razvoj je nešto što kompletno društvo može da gura naprijed“, kazao je Bojanić.

Ministarstvo kapitalnih investicija će uvažiti struku kod izgradnje kompletne infrastrukture koja bude rađena u njegovm mandatu, naglasio je Bojanić.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U Dunavu kod Beograda nađeno tijelo. Srpski mediji: Mogao bi biti Matej Periš

U BEOGRADU u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic. Kako saznaje “Blic”, muškarac …