Udarne vijesti

Crna Gora bezrezervno na evroantlanskom kursu

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić susreo sa danas sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a gospodinom Dejvidom Katlerom.

Premijer Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete gospodina Katlera i istakao da je nova Vlada Crne Gore bezrezervno na evroatlantskom kursu. Premijer je upoznao gospodina Katlera sa političkim promjenama koje su se dogodile u našoj zemlji: „Crna Gora je 30. avgusta prošle godine konačno dočekala demokratiju i prve demokratske promjene. Te se promjene temelje na Sporazumu tri lidera, koji garantuje nepromjenjivost naše spoljnopolitičke orijentacije.”

Predsjednik Vlade je takođe istakao važnost i potrebu da NATO pomaže sva tri segmenta našeg bezbjednosno-odbramenog sistema: Ministarstvo odbrane, Agenciju za nacionalnu bezbjednost i Upravu policije.

Pomoćnik generalnog sekretara gospodin Katler je izrazio zadovoljstvo zbog svoje prve posjete Crnoj Gori: „Zadovoljstvo mi je što sam sreo Vas i mnoge Vaše kolege, ovdje i u Briselu. Takođe mi je posebno drago zbog susreta sa direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost, gospodinom Dejanom Vukšićem, kao i sa šefom Obavještajnog direktorata Ministarstva odbrane Crne Gore, gospodinom Goranovićem.”

Gospodin Katler je istakao da ga raduje zato što su građani Crne Gore izabrali evroatlantski put, te da Crna Gora kao članica NATO pouzdano doprinosi kolektivnoj bezbjednosti.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a je istakao opasnost od hibridnog ratovanja, koje predstavlja poseban izazov za sve zemlje saveznice, ali i naglasio važnost blagovremene razmjene informacija.

U razgovoru je apostrofiran i značaj NATO Samita, koji će biti održan 29. i 30. juna u Madridu, a kojem će prisustvovati i premijer Krivokapić.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …