Udarne vijesti

URA traži da se prije novih pregovora analizira rad i premijera i ministara

Građanski pokret URA odbio je novi sastanak lidera parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade dok se ne izvrši analiza rada premijera i svih ministara. U pisanom odgovoru premijeru Krivokapiću stranka Dritana Abazovića insistira na nestranačko-ekspertskoj vladi kao i izglasavanju tužilačkog savjeta.

Prije nastavka razgovora o rekonstrukciji Vlade cijenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu Vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra. Analiza rada može biti sastavni dio godišnjeg Izvještaja o radu Vlade. Samo na osnovu jasnih pokazatelja i mjerljivih parametara u svim resorima može se razgovarati o unapređenju u ministarstvima, kako kadrovski, tako i u njihovoj strukturi – navodi se u odgovoru Ure koje je dostavljeno medijima.

BEZ SASTANKA
Odgovor Ure faktički znači da neće biti novog sastanka lidera parlamentarne većine koji je za 10. oktobar najavio lider Nove Andrija Mandić.

Iz Ure predlažu da se sljedeći sastanak parlamentarne većine organizuje nakon dostavljanja Izvještaja o dosadašnjem radu Vlade.

Svaki razgovor o rekonstrukciji koji se ne zasniva na objektivnoj procjeni učinka rada Vlade, za nas predstavlja dogovore o podjeli ministarskih fotelja a ne potrebu za unapređenjem rada Vlade u ostvarivanju javnog interesa. Takođe, koristimo i ovu priliku da naglasimo da je za Uru izglasavanje tužilačkog savjeta apsolutni državni i društveni prioritet i da on ne može biti dio razgovora o eventualnoj rekonstrukciji Vlade. Očekujemo stoga da nam pisano dostavite odgovor da li je za Vas prihvatljivo da izglasavanje tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade – zaključeno je iz Ure.

URA VS OSTALI
Reagujući na odgovor GP Ura koji se ticao prijedloga premijera Krivokapića o rekonstrukciji Vlade, Demokratska Crna Gora je saopštila da se Ura jasno odredila da je protiv sporazuma tri lidera i da sada umjesto ekspertske hoće nestranačku Vladu.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Dogovorena vlast u Beranama: Todorović predsjednik Opštine

Dogovoreno je formiranje lokalne vlasti u Beranama i u njoj neće biti Socijalističke narodne partije, …