Udarne vijesti

Katnić: Tužilaštvo ima kapaciteta da ispita poslovanje ofšor firmi

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić (GST) kazao je Portalu RTCG da tužilaštvo ima kapaciteta da pravovremeno dobije informacije o poslovanju kompanija u inostranstvu, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) i Britanska Djevičanska Ostrva (BVI).

Katnić je rekao da tužilaštvo ima odličnu komunikaciju sa brojnim međunarodnim institucijama, uključujući i institucije zemalja koje se pominju u najnovijoj aferi ,,Pandora papiri”, i da je odlučno da se sazna puna istina o ovom slučaju.

“Sve će biti detaljno ispitano”, rekao je Katnić.

Ranije je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore formiralo predmet povodom informacija Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Paname i Britanskih Djevičanskih Ostrva.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je prije nekoliko dana da nije uradio ništa nezakonito, kao ni njegov sin Blažo, te da su optužbe da je nešto sakrio – konstrukcija.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

SKANDAL: Vlada ukinula PDV za ulje i brašno, a trgovci podigli cijene

Iako je PDV na brašno i ulje nedavno ukinut, a za so smanjen na sedam …