Udarne vijesti

Montenegro Airlines izgubio pravo na logo

Ministarstvo ekonomskog razvoja poništilo je rješenje o produženju registracije žiga/loga “Montenegro erlajnsu u stečaju” koje je izdato 9. avgusta ove godine jer su naknado utvrdili da je donijeto “nesumnjivom greškom u postupanju i uz povredu materijalnog propisa”.

Posljednja registracija žiga u slučaju Posljednja registracija žiga u slučaju “Montenegro erlajnsa” istekla 20. maja 2020. godine (Arhiva)
Protiv ovog rješenja “Montenegro erlajns u stečaju”, kako je Vijestima pojašnjeno u Ministarstvu ekonomskog razvoja, može podnijeti tužbu Upravnom sudu, ali do pravosnažnog okončanja spora više ne smije koristiti logo.

Na pitanje o spornoj registraciji loga/žiga bivše avio-kompanije, iz ovog Ministarstva su naveli da je Zakonom o žigu propisano da žig važi 10 godina od dana podnošenja prijave i da se može produžavati više puta na po deset godina, ali da je posljednja registracija žiga u slučaju “Montenegro erlajnsa” istekla 20. maja 2020. godine.

Zahtjev za produženje važenja žiga mogao se podnijeti prije isteka ili u roku od šest mjeseci nakon isteka, a bivša uprava “Montenegro erlajnsa” to nije uradila, zbog čega je pravo na produženje loga isteklo 20. novembra prošle godine.

Kompanije je krajem decembra prošle godine odlukom uprave obustavile dalje letove, a u aprilu je u njoj proglašen stečaj. Vlada je novu avio-kompaniju “ToMontenegro” osnovala početkom februara, koja je krajem maja predstavila svoj logo sličan logu bivše kompanije, dok je sa komercijalnim letovima počela 10. juna.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za upravljanje otpadnim vodama 472 miliona eura

PODGORICA (Mediabiro)- U prostorijam hotela Cue u Podgorici danas je održan okrugli sto na temu …