Udarne vijesti

Ministar Bojanić i delegacija MKI sastala se sa rukovodstvom luke Malaga

Poslednjeg dana posjete Španiji Delegacija Ministarstva kapitalnih investicija predvođena ministrom Mladenom Bojanićem sastala se sa Karlosom Ruviom, predsjednikom luke Malage i predstavnicima upravljačke strukture.

Na sastanku su prezentovane međunarodne obaveza koje proističu iz članstva u EU kao i operativni potencijali kao što je “Jedinstveni evropski pomorski prozor-životna sredina” i VTS sistem. Delegacija Ministarstva je imala prilike da razmijeni iskustva o finansiranju lučke infrastrukture i koordinacije sa EU i evropskim fondovima. Prezentovan je i način funkcionisanja Luke Malaga, carine, inspekcija i ujedno planovi za značajna ulaganja u rekonstrukciju i unapređenje spram Zelene agende. Luka Malaga je pionir u odrzivom razvoju, odnosno poslovanju kojim ne ugrozava turizam i u najmanjoj mogucoj mjeri utice na zagadjenja zivotne sredine.

Ministar Bojanić i delegacija Ministarstva kapitalnih investicija sastala se sa rukovodstvom luke Malaga

Na sastanku je takođe bilo riječi o upravljanju lukama u na državnom nivou i inteligentnim transportnim sistemima. Delegacija je u sklopu posjete obišla kontejnerski i ro ro terminal i operativni centar Luke Malaga. Iskazan je obostran interes za uspostavljanjem direktne saradnje Luke Malaga i Ministarstva kapitalnih investicija.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …