Udarne vijesti

IRF obezbijedio dovoljno finansijskih sredstava za sve kvalitetne projekte u svim opštinama

„Investiciono-razvojni fond u prethodnom periodu je obezbijedio dovoljno finansijskih sredstava, kako bi podržao sve kvalitetne projekte u svim opštinama i privredi po najpovoljnjim uslovima na tržištu, a u narednom periodu je neophodno kroz zajednički pristup ohrabriti privrednike i dati dodatan impuls razvoju preduzetništva u Crnoj Gori” – saopšteno je danas na sastancima predsjednika Odbora direktora IRF-a, Velizara Kaluđerovića, i izvršne direktorice, dr Irene Radović, sa predsjednikom Opštine Kolašin, Milosavom Bulatovićem, i predsjednikom opštine Mojkovac, Rankom Mišnićem, tokom radne posjete opštinama Kolašin i Mojkovac.

„U periodu za nama nastojali smo da obezbijedimo dovoljno finansijskih sredstava za kreditiranje opština i privrede od međunarodnih kredibilnih kreditnih institucija, a posebno smo usmjereni na finasiranje tzv. zelenih projekata koji sadrže komponentu koja se odnosi na smanjivanje gasova, zaštitu životne sredine, korišćenje alternativnih izvora energije i dr. Veoma nam je stalo da u narednom periodu prepoznamo potrebe opština u dijelu unaprjeđenja i osavremenjavanja saobraćajne i komunalne infrastrukture, vodosnabdijevanja, zaštite životne sredine i projekata koji će uticati na bolji i kvalitetniji život građana i poboljšanje javnih usluga na lokalnom nivou, kao i potrebe privrednika u sjevernom regionu. Fond pažljivo prati potrebe opština, privrede i tržišta i shodno tome unaprjeđuje postojeće i razvija nove kreditne linije koje su najpovoljnije na tržištu i u pogledu kamatnih stopa i ročnosti” – saopštili su tokom sastanaka predsjednik Odbora direktora i izvršna direktorica IRF-a.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Kolašin, Milosavom Bulatovićem, bilo je riječi o aktuelnoj situaciji i statusu razvojnih i infrastrukturnih projekta, te programima podrške Opštine lokalnim poljoprivrednicima i uopšte privrednicima, programima usmjerenim na jačanje ženskog preduzetništva i dr. Ocijenjeno je da postoji veliki potencijal za proširivanje saradnje sa IRF-om u dijelu finansiranja novih projekta u oblasti pružanja usluga i unaprjeđenja infrastrukture, kao i u oblasti jačanja preduzetništva, unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje i uslužnih djelatnosti.

Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Mojkovac, Rankom Mišnićem, razgovarano je o modalitetima saradnje u pogledu uvezivanja projekata koji su podržani kroz evropske i druge međunarodne fondove i kreditnih linija koje nudi Investiciono-razvojni fond. Predsjednik Opštine je predstavio do sada realizovane infrastrukturne i razvojne projekte, kao i planove za naredni period. Na sastanku su dogovorene zajedničke aktivnosti u cilju animiranja privrednika sa područija ove opštine za apliciranje za kreditne linije IRF-a.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za razvoj preduzetništva mladih u manje razvijenim opštinama dodijeljeno 184.730 eura

U okviru programa „Preduzetnički buster” dodijeljeni su grantovi za zapošljavanje i razvoj preduzetništva mladih u …