Udarne vijesti

Vladin organ osnažen predstavnikom Asocijacije menadžera: Raičković u Savjetu za konkurentnost

Premijer Zdravko Krivokapić imenovao je juče predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore Budimira Raičkovića za člana Savjeta za konkurentnost. Na taj način, ovaj vladin organ je osnažen sa predstavnikom izrazito strukovnog udruženja sa veoma dobrom poslovnom biografijom.

Raičković je prema zvaničnoj biografiji i predsjednik Asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope AMSEE, kao i član Izvršnog komiteta Evropske konfederacije menadžera CEC. Pored toga, akreditovani je predstavnik CRT Global Dialogue za Jugoistočnu Evropu.

Obavlja funkciju predsjednika Odbora direktora kompanije Finance Plus Experience.

“U dosadašnjoj karijeri pokrivao je odgovorne pozicije u sektoru bezbjednosti, diplomatiji, domaćim i stranim kompanijama i poslovnim organizacijama. Aktivan je u oblastima menadžmenta i upravljanja ljudskim resursima, ekonomije, digitalne transformacije, preduzetništva, regionalne i međunarodne saradnje. Proaktivni društveni angažman između ostalog obilježava i to da je u funkciji potpredsjednika UPCG za međunarodne odnose i evropske integracije, 2. oktobra 2012. godine bio izabran za 1. koopresjednika zajedničkog savjetodavnog Odbora CG-EU”, navodi se u zvaničnoj biografiji.

Obavlja funkciju člana Savjeta za saradnju sa NVO, kao i niz značajnih funkcija u nevladinom sektoru i sportskim društvima. Kroz angažman u AMM-u, AMSEE-u i CEC-u daje značajan doprinos povezivanju menadžera i poslovnih ljudi sa prostora Ex Jugoslavije, kao i sa kolegama iz EU.

Pored velikog broja objavljenih tekstova i intervjua na temu ekonomije, regionalne saradnje i evroatlanskih integracija bio je učesnik na važnim međunarodnim konferencijama i događajima.

ZNAČAJAN ORGAN

Da će Savjet za konkurentnost biti veoma značajan organ u okviru ekonomske politike Vlade svjedoči podatak da je premijer Krvokapić prisustvovao prošloj sjednici tog organa.

Krivokapić je juče razriješio dužnosti članice Savjeta Gordanu Radović, i istovremeno imenovao za člana Miloša Vukovića koordinatora projekta Programa ekonomskog oporavka.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

SKANDAL: Vlada ukinula PDV za ulje i brašno, a trgovci podigli cijene

Iako je PDV na brašno i ulje nedavno ukinut, a za so smanjen na sedam …