Udarne vijesti
Viele Euro Geldscheine

Dakićevci traže isplatu 3,1 miliona eura iz budžeta

Vojislav Perazić i Miomir Ivanović u ime nevladinog udruženja ,,Radoje Dakić“ i 354 bivša radnika koje zastupaju ponovo mole Vladu da im isplati 3,1 milion eura koje potražuju po pravosnažnim presudama za neizmirene zarade, kao i 712 hiljada eura pravične naknade zbog povrede ustavnih prava.

Oni su u pismu državnom sekretaru Ministarstva finansija Janku Odoviću naveli da su očekivali da će međuresorno radno tijelo, čiji je zadatak da procijeni fiskalni efekat potraživanja bivših radnika ,,Dakića“, biti formirano u februaru, kada su im i uputili informacije o njihovom potraživanju koje niko od njih još nije naplatio. Traže da se utvrdi dinamika isplate kroz budžet za 2022. i 2023. godinu.

– Molimo Vas da radna grupa predstavnika Ministarstva finansija, Ministarstva pravde i Zaštitnika imovinsko- pravnih interesa uzme u obzir i valjano riješi naš zahtjev, jer ovo zaista dugo traje – navode u pismu Odoviću.

Ukazuju da duže od godinu i po čekaju odluku Ustavnog suda o njihovim žalbama, koji je već u više navrata bivšim radnicima dosuđivao po dvije hiljade eura pravične naknade.

– Zato Vas molimo da date nalog i lično utičete da se ova nesporna obaveza države prema našim radnicima u cjelosti izvrši – zaključuju u pismu Perazić i Ivanović.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarka: Transformacija Nacionalnih parkova, jači Eko fond, podsticaji…

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović najavila je drugačiji pristup Ministarstva u odnosu …