Udarne vijesti

Darmanović: Spasili smo 67 ljudi

Jak vjetar, talasi, nevrijeme, nijesu pomorcima nepoznanica, pa ni mladom Đorđiju Darmanoviću, drugom oficiru palube, koji ipak nije ni sanjao da će u jednoj, baš takvoj noći, biti dio velike akcije u kojoj je spašeno 67 migranata. Sa samo pet godina pomorskog staža dvadesettrogodišnji Baranin, kaže za Portal RTCG da je uvijek spreman da u sličnim situacijama postupi baš onako kako ga obavezuju moral, dostojanstvo i poziv koji je odabrao.
Posada grčkog broda “Saint Vassilios”, na kojem je Đorđije drugi oficir palube, u noći između nedjelje i ponedjeljka u Egejskom moru spasila je 67 migranata.

Migranti su bili na malom brodu, kada ih je zadesilo jako nevrijeme, ali su uspjeli da upute signal za pomoć.

Đorđije, za naš Portal, priča da su u nedjelju (3. oktobra) oko 22 sata primili signal za pomoć od obalne stanice Helenik.

Oko jedrenjaka kružili 17 puta, akcija trajala skoro sedam sati

Obaviješteni su da se u blizini njihove pozicije, na devet nautičkih milja nalazi brodić, koji je poslao signal da je u opasnosti.

“Pitali su nas da li smo dovoljno blizu, odnosno za koliko vremena možemo stići do broda. U tom trenutku sam bio na mostu broda i pozvao sam kapetana kako bi se konsultovao sa njim oko događaja. Nakon što sam upoznao kapetana, on je došao na most i tada smo utvrdili da se brodić nalazi na udaljenosti od devet nautičkih milja. Kapetan je o tome obavijestio obalnu stanicu Helenik”, priča Đorđije detalje iz noći koju sigurno neće nikada zaboraviti.

Brzo nakon toga krenuli su kaže u akciju potrage i spašavanja. (Portal RTCG)

Kompletan tekst pročitaje OVDJE

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

SKANDAL: Vlada ukinula PDV za ulje i brašno, a trgovci podigli cijene

Iako je PDV na brašno i ulje nedavno ukinut, a za so smanjen na sedam …

<