Udarne vijesti

MANS: Skrivenu Blažovu firmu častili 108.000 funti

Hrvatski konsultanti za naftu i gas, Vedran Perše i Jasminko Umićević oprostili su dug od 108 hiljada funti skrivenoj kompaniji Blaža Đukanovića sa Britanskih djevičanskih ostrva, Victoria Bridge Finance Ltd, pokazuju “Pandora papiri” i podaci iz britanskog registra kompanija. Firma koju su njih trojica, preko povezanih kompanija, osnovali u Londonu, iskorišćena je za ubacivanje novca u Blažov off shore.

Kompanija Victoria Bridge Finance Ltd sa Britanskih djevičanskih ostrva, čiji stvarni vlasnik je Blažo Đukanović je 28. juna 2012. godine osnovala firmu DGT Energy u Londonu. Partner u tom poslu mu je bila kompanija Arcola International LTD, za koju u procurjelim podacima nije bilo informacije o konačnom vlasniku.

Međutim, nakon izlaska Arcole, početkom 2015. godine. novi suvlasnici postaju Laymarsh Investments Limited (Laymarsh) i Artemis Ventures International Limited (Artemis), ponovo sa Britanskih djevičanskih ostrva.

Zvanični vlasnik ovih kompanija je Puffin Agencies Limited sa Gibraltara – ista firma koja je formalni vlasnik kompanije koja upravlja trastovima Mila i Blaža Đukanovića.

Svi oni dijele i istog direktora, Clambake Limited i svima se poslovna dokumentacija čuva na istoj adresi – u Švajcarskoj.

Kompletnu priču pročirajte OVDJE.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …