Udarne vijesti

Abazoviću dodijeljen Ključ grada Tirane

Potpredsjedniku Vlade Crne Gore dr Dritanu Abazoviću danas je dodijeljen Ključ grada Tirane od strane gradonačelnika glavnog grada Albanije, Eriona Veliaja.

Ključ grada Tirane dosad je dodjeljivan istaknutim pojedincima iz sfera politike i umjetnosti. Između ostalih, Ključ grada Tirane dodijeljen je: Dejvidu Sasoliju, predsjedniku Evropskog Parlamenta, Goranu Bregoviću, umjetniku, Dua Lipi, svjetskoj muzičkoj zvijezdi, Stevu Panderovskom, predsjedniku Republike Sjeverna Makedonija, Borutu Pahoru, predsjedniku Slovenije, gradonačelniku Atine i mnogim drugima.

Gradonačelnik Tirane Veliaj je istakao da mladi političari regionu treba da donesu novu energiju, da podržavaju jedni druge, a sve u korist napretka, promjene svijesti kod ljudi i zastarelog načina razmišljanja.

Potpredsjednik Vlade Abazović naglasio je da mu je pripala ogromna čast što je prvi čovjek iz Crne Gore koji je dobio ovu nagradu. Abazović je istakao da simbolički Ključ grada Tirane treba da otvori srca građana dvije države, a sve sa ciljem njihovog zbližavanja i razbijanja međusobnih predrasuda.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

SKANDAL: Vlada ukinula PDV za ulje i brašno, a trgovci podigli cijene

Iako je PDV na brašno i ulje nedavno ukinut, a za so smanjen na sedam …