Udarne vijesti

Lajčak rekao Abazoviću da je “crvena linija da Front uđe u Vladu”

Lider GP URA Dritan Abazović rekao je da su stavovi te partije po pitanju eventualne rekonstrukcije Vlade jasni i da će ih na sastanku sa premijerom ponoviti. Iz URA su ranije kazali da je rekonstrukcija moguća samo na ekspertskom nivou, na osnovu sporazuma od 9. septembra 2020.

Prema informacijama “Vijesti”, njemu je tokom nedavnog boravka u Briselu predstavnik EU za ZB Miroslav Lajčak rekao da je za EU “crvena linija da Front uđe u vladu”.

Šefica EK Ursula fon der Lajen je prilikom boravka u Podgorici upitana da li izvršna vlast može ispunjavati evropsku agendu ako DF bude njen dio, kazala da građani odlučuju kome daju povjerenje: “Vjerujem da će građani biti na pravom putu da povjerenje daju partijama koje žele demokratiju, vladavinu prava i poštovanje prava pojedinaca, a to su temeljne vrijednosti potrebne za pristupanje EU”.

Nezvanična saznanja “Vijesti” ukazuju da ni SAD nemaju razumijevanja za mjesto Fronta u Vladi i da su takve poruke i ovdašnje ambasade.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

CG fabrike vode pred gašenjem, razlog je nevjerovatan

Predstavnici fabrika za flaširanje vode uputili su dopise ministarstvima poljoprivrede i finansija i Privrednoj komori …