Udarne vijesti

Trebinje: Počeli pregovori CG i RS oko HE Buk-Bijela

Nakon sastanka državnog sekretara za ekologiju Ministarstva ekologije prostornog planiranja i urbanizma, Danila Mrdaka i ministarke prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske, Srebrenke Golić koji je održan 21. jula ove godine, 28. septembra je u Trebinju održan sastanak Radnog tima za rješavanje otvorenih pitanja povodom izgradnje HE Buk Bijela, nakon čega je organizovan obilazak terena.

Na samom sastanku je zaključeno je da je potrebno izvrsiti precizna geodetska mjerenja poprečnih profila u pograničnom pojasu rijeka Tare i Pive, kao i samog graničnog profila. A nakon obilaska granične zone na lokalitetu Šćepan polje, pozajmišta šljunka i pijeska Čelikovo polje i fabrike betona , sa desne obale pregradnog profila HE Buk Bijela i privrednog gradilište, Mrdak je saopštio da “samo dogovorom i poznavanjem svih parametara potencilanog projekta možemo doći do rješenja koje, sa jedne strane znači očuvanje rječnih ekosistema u Crnoj Gori, a sa druge strane znači ekonomsko-energetski razvoj naših komšija.”

Pomenuta mjerenja i snimanja će poslužiti za hidrauličke proračune i analize potrebne za rješavanje pitanja uticaja akumulacije Buk Bijela na teritoriju Crne Gore.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U Dunavu kod Beograda nađeno tijelo. Srpski mediji: Mogao bi biti Matej Periš

U BEOGRADU u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic. Kako saznaje “Blic”, muškarac …