Udarne vijesti

Svečanost povodom Dana unutrašnjih poslova

Večeras je svečanom ceremonijom u Vili Gorica obilježen 2. oktobar – Dan unutrašnjih poslova.
Ovom prilikom, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović naglasio je da je najveći uspjeh u proteklih deset mjeseci depolitizacija, profesionalizacija i politički neutralno postupanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u sprovođenju ovlašćenja, a sve u cilju zaštite građana i države.
Počeli smo sa ozbiljnim reformama ali nas čeka još puno posla i izazova, poručio je ministar. Uručio je nagrade zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji su se svojom posvećenošću i zalaganjem posebno istakli i postigli izvanredne rezultate. Čestitajući nagrađenima, istakao da je da su ova priznanja dodijeljena onima koji svoj posao rade odgovorno i naglasio da ima veliko zadovoljstvo što rukovodi organizacijom koju čine vrijedni i časni profesionalci.
“Vi radite vrlo odgovoran i težak posao, ali vaš materijalni status nije povoljan, obećavam vam da ću se za vas boriti”, kazao je ministar. Čestitao je pripadnicima MUP-a na mnogobrojnim uspjesima u prethodnom periodu, ali prije svega na neselektivnoj borbi protiv organizovanog kriminala i na rekordnoj zapljeni od 1400 kg kokaina. Kazao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova sada djeluje nepristrasno što daje smisao daljoj reformi policije.
Čestitao je svim pripadnicima MUP-a ovaj praznik i poželio im da naredni period za njih bude još uspješniji.
Na svečanosti se prisutnima obratio i potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović koji je čestitajući 2.oktobar, istakao da građani prepoznaju da službenici MUP-a rade u interesu države. “Ovo je sektor koji je pokazao vidljive rezultate i koji će biti nagrađen i u narednom izvještaju Evropske komisije koji će uskoro biti prezentovan”, poručio je. Menadžment MUP-a i policije čeka još izazova, ali sam uvjeren da će se sa njima izboriti i da će ti rezultati služiti svima nama na ponos.
Ovogodišnje nagrade dobili su sljedeći službenici Ministarstva unutrašnjih poslova: Bojan Mandić- samostalni savjetnik I u Direktoratu za normativne poslove i razvoj policije; Milan Perutović – samostalni savjetnik I u Direktoratu za upravne poslove, državljanstvo i strance; Aleksandar Laketić – glavni policijski inspektor u Direktoratu za bezbjednosno-nadzorne poslove; Zorica Marković – šefica Odsjeka u Direktoratu za zaštitu i spašavanje; Irena Vuković – samostalna savjetnica I u Direktoratu za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške; Žana Bukilić, samostalna referentkinja u Odjeljenju za opšte, finansijske i pravne poslove. Nagrađeni su i policijski službenici: ispred Sektora za borbu protiv kriminala Serđo Elezović, mlađi policijski inspektor i Boris Anđušić, viši policijski inspektor I klase. Nagrade su dobili i Milo Knežević, stariji policajac I klase Sektora granične policije; Ivan Femić, samostalni policijski inspektor u Sektoru policije posebne namjene; Danijela Milićević, glavna policijska savjetnica u Sektoru za finansijsko obavještajne poslove; ispred Sektora policije opšte nadležnosti Dragan Gorović, pomoćnik direktora Uprave policije. Nagrađeni su i Predrag Asanović, viši policijski inspektor u Centru bezbjednosti Podgorica; Miodrag Vujović, stariji policajac I klase, takođe u Centru bezbjednosti Podgorica. Iz CB Bar nagradu je dobio policijski inspektor Sanid Zekić; iz CB Budva Radojica Vukajlović, stariji policajac I klase; iz Centra bezbjednosti Herceg Novi dobitnik nagrade je Dragan Leković, stariji policajac I klase. Nagradu je dobio i stariji policajac I klase u Centru bezbjednosti Nikšić Milinko Simović; ispred Centra bezbjednosti Berane Duško Drobnjak, viši policijski inspektor I klase; Veselin Bošković, samostalni policijski inspektor u Centru bezbjednosti Bijelo Polje. Takođe, i Cvijović Miljan stariji policijski narednik I klase u Centru bezbjednosti Pljevlja. Ispred Regionalnog centra Centar nagrađen je viši policijski inspektor I klase Vladan Radulović, iz Regionalnog centra Jug Mladen Knežević, stariji policajac I klase i Slobodan Bubanja, stariji policajac I klase iz Regionalnog centra Sjever.