Udarne vijesti

Radulović će od Krivokapića tražiti potpredsjedničko mjesto za PZP

Zamjenik predsjednika Pokreta za promjene Branko Radulović sastaće se danas odvojeno sa premijerom Zdravkom Krivokapićem gdje će mu predočiti stavove PZP o rekonstrukciji Vlade – saopšteno je Pobjedi iz Pokreta za promjene, uz napomenu da će se konsultacije obaviti u kabinetu premijera.

Izvor Pobjede iz vrha Pokreta za promjene je saopštio da će Radulović od Krivokapića tražiti potpredsjedničko mjesto za bezbjednost i demokratsku tranziciju, što je suštinski funkcija koordinatora svih službi bezbjednosti sa većim ovlašćenjima od trenutne funkcije potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

– Sa DF-om je dogovor da PZP-u, odnosno Nebojši Medojeviću, pripadne to mjesto. I nema kompromisa po tom pitanju. U pitanju bi bio potpredsjednik Vlade za cjelokupnu tranziciju prethodnog sistema – rekao je izvor Pobjede.

Poziv za sastanak Radulovića sa Krivokapićem uslijedio je nakon što su zamjenik predsjednika, ali i predsjednik te stranke Nebojša Medojević izrekli veoma teške optužbe i kvalifikacije na račun Vlade i ministra Milojka Spajića koji je najavio veliku reformu poreskog sistema.

Radulović je kazao da ovakva ekonomska i finansijska politika Spajića i Vlade više neće imati njihovu podršku u Skupštini jer ,,neće da budu taster poslanici“.

Ocijenio je da Spajić sa ovakvim načinom rada ne zaslužuje da bude u rekonstruisanoj Vladi i poručio da, ako su jednom bili primorani zbog pritiska javnosti da suprotno svojim ubjeđenjima glasaju za predloženi budžet, to više neće učiniti.

Korak dalje otišao je lider te stranke Nebojša Medojević koji je direktno optužio Krivokapića i Spajića da ,,švercuju kokain i peru pare preko kriptovalute bitkoina“.

Krivokapić će se danas sastati i sa liderima DF-a Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem, ali i predstavnicima Demokrata i SNP-a u pokušaju da se približe prilično udaljeni stavovi o rekonstrukciji Vlade unutar parlamentarne većine. Sa Urom je predviđen sastanak u subotu.Mandić i Knežević će prije svega željeti da čuju Krivokapićeve stavove o rekonstrukciji Vlade i kako se tu uklapaju interesi DF-a – rekao je drugi izvor Pobjede.

Nakon odvojenih sastanaka i konsultacija ukoliko se približe stavovi za očekivati je zajednički sastanak svih konstituenata. U protivnom, moguće su i neke druge opcije poput promjene premijera, ali i vanrednih izbora.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …