Udarne vijesti

Inspekcije da budu efikasne, inače slijede rigoroznije mjere

Koji je cilj skupova bez maski i odstojanja? Nenadoknadiva šteta dok zdravstvo izgara, ocijenila je generalna direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu dr Slađana Ćorić. Njenu izjavu prenosimo integralno.

I onda se neko čudi promjeni epidemiološke slike u Crnoj Gori? To je jedini komentar Ministarstva zdravlja nakon svih javnih skupova na kojima se ne nose maske i ne drži odstojanje i pored svih ovdašnjih i svjetskih upozorenja da takvo ponašanje pričinjava nenadoknadivu štetu kojoj svjedočimo svakodnevno.

Za svaki slučaj podsjećamo da ljekari ne šetaju i šire zarazu već dočekuju u bolnicama žrtve, najčešće, neodgovornog ponašanja njihovog najbližeg okruženja.

Vakcinacija protiv korona virusa u Crnoj Gori je dobrovoljna, ali, s druge strane, upozoravamo još jednom da oni koji navodno brane svoja, ugrožavaju prava ogromne većine građana da ostane zdrava i bezbjedna.

Ministarstvo zdravlja još jednom poziva sve nadležne službe da budu efikasne preko svojih mogućnosti, isto kao što osoblje iz izgara u bolnicama, prilikom kontrole aktuelnih mjera u borbi protiv korona virusa. U protivnom, založićemo se za još rigoroznija ograničenja, a u cilju očuvanja javnog zdravlja, odbrane nauke i svih ljudskih života koji se, dosadašnjim istupcima, direktno i, neko bi rekao, s umišljajem ugrožavaju.

Hvala svakom, od preko 230 hiljada građana koji su se do sada imunizovali, što je preko 50 odsto punoljetnih.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …