Udarne vijesti

U julu potrošeno 20 odsto struje više nego lani

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u julu preuzeli ukupno  258.555.570 kWh električne energije, što je 20 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Najviše električne energije, oko 35 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Cetinja (Region 2), saopšteno je portalu Biznis CG iz CEDIS-a.

Očitano je ukupno 394.327 brojila, ili preko 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u julu 1.840 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je preko 260 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu su tokom jula priključena 602 nova korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 19 novih elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je preko 337 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Tokom jula na nivou primarne elekdistributivne mreže započeti su radovi na dalekovodu 35 kV “Plav – Gusinje”, sa kojeg se napaja konzum opštine Gusinje, odnosno oko 1.900 mjernih mjesta. Za ovu investiciju izdvojeno je 108 hiljada eura. U toku je je priprema za izvođenje radova na rekonstrukciji dalekovoda 35 kV “Ribarevine – Šćepanica” u Bijelom Polju, za šta je opredijeljno preko 217 hiljada eura.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za preko 418 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …