Udarne vijesti

Pisali Vladi: Brđanin se plaši da će dio policajaca stati uz Veljovića

Uprava policije, čiji je direktor Zoran Brđanin, informisala je Vladu da postoji realna opasnost da dio službenika te institucije posluša “komandu” doskorašnjeg šefa Veselina Veljovića i odbije pojedina naređenja starješina na dan ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko primorskog, zakazanog za 5. septembar na Cetinju.

To je “Vijestima” potvrđeno iz više izvora.

Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je “sveta dužnost i obaveza” svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Zbog toga je saslušan u Višem državnom tužilaštvu, a nakon ocjena iz vrha vlasti da aktuelni savjetnik predsjednika države Mila Đukanovića poziva na pobunu bezbjednosnih snaga i priziva nemire…

Prema istim informacijama “Vijesti”, na djelu je mobilizacija obje strane, a među njima su i brojne bezbjednosno interesantne osobe.

Izvor “Vijesti” tvrdi da i Srpska pravoslavna crkva planira da na Cetinje dovede oko 40 autobusa, odnosno oko 4.000 osoba iz svih krajeva Crne Gore.

Istovremeno, iz Patrotsko-komitskog saveza pozivaju sve koji se protive toj ideji da se tog dana okupe u prijestonici i ne dozvole “poniženje Crne Gore”.

Jedan od sagovornika rekao je da su iz bezbjednosnog sektora – Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, saglasni da taj skup ne bi trebalo da se održi na Cetinju, ali pitanje je da li će sa tim stavom i javno izaći. Premijer Zdravko Krivokapić zakazao je za ponedjeljak sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, rečeno je prekjuče “Vijestima”.

Prema tim informacijama, na sjednici će se raspravljati i o tenzijama uoči najavljenog ustoličenja Joanikija na Cetinju.

Iako najavljeno ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog na Cetinju nije slučaj bez presedana, opozicija, predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS) i njoj bliskim političkim i medijskim krugovima, danima potpiruje tenzije zbog predstojećeg događaja.

Najavljeno ustoličenje u Cetinjskom manastiru nazivaju, između ostalog, “šamarom Cetinjanima”, “simboličnim pokoravanjem Crne Gore” i “finalnim korakom u okupaciji”, poručujući da neće dozvoliti “izdajnički pir u srcu Crne Gore”.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za upravljanje otpadnim vodama 472 miliona eura

PODGORICA (Mediabiro)- U prostorijam hotela Cue u Podgorici danas je održan okrugli sto na temu …